Team

Dierenarts Deirdre Rabier

 

Nadat ik in 2004 afgestudeerd ben als dierenarts kleine huisdieren, heb ik eerst enkele jaren dierenartsen vervangen in verschillende praktijken. Na twee jaar ben ik mijn eigen praktijk gestart te Oudegem. Ondertussen werkte ik ook samen met andere dierenartsen die ik hielp bij hun operaties. Ik ben ook steeds bijscholingen en extra opleidingen blijven volgen, zoals de cursus "MAG-test", waarin ik geleerd heb gedragstesten af te nemen en de houdingen van de honden te "lezen". Ook de opleidingen "fysiotherapie bij de hond" en de opleiding "acupunctuur voor huisdieren" heb ik afgerond.

Ik heb speciale interesse in: acupunctuur, gedragstherapie, fysiotherapie en kattengeneeskunde.

 

Zelf heb ik ook een hoop huisdieren:

  • Lowieken: kruising teckel-Jack Russel, geadopteerd uit het asiel. Hij is ondertussen reeds 11 jaar, maar nog steeds heel actief. Jammer genoeg is hij mishandeld geweest en draagt hij daar nog steeds de gevolgen van. Met de juiste medicatie en een bandje met feromonen is hij echter een heel gelukkig hondje geworden.
  • Bert: heeft als kitten een nagel van een andere poes in zijn oogje gekregen, waardoor ik zijn oogje moest verwijderen. Hij is bij mij gebleven en is met zijn 12 jaar de oudste van de poezen.
  • Tom: is een vondeling. Hij zat vast met zijn staart in een rooster. Hij heeft getracht zich los te trekken, waardoor hij zijn huid van zijn staart had losgetrokken. Er zat dus niets anders op dan de staart te amputeren. Hij heeft zich heel goed aangepast aan een leven zonder staart en kan het hoogste springen van de poezen. Hij is ook heel slim (te slim), hij krijgt immers alle deuren, ijskasten en zakken eten open!
  • Charly: is een papfleskatje die ik heb geadopteerd via een collega. Ze is supersociaal en komt op iedereen zijn schoot zitten.
  • Sinds kort is ook Maya bij ons. Maya is een teckel die ik geadopteerd heb. Ze heeft een aangeboren hartafwijking waarvoor ze in Merelbeke geopereerd werd. Ondertussen is ze genezen verklaard en is ze de waker van de praktijk.
Dierenarts Lindsey Schelfhout

 

Ik ben Lindsey en studeerde af als dierenarts in 2018 aan de faculteit diergeneeskunde van de UGent in de optie gezelschapsdieren. Vanaf 18 februari 2019 ben ik enkele dagen per week te vinden in de praktijk van Deirde Rabier en zal ik haar drukke agenda mee proberen te verlichten door jullie en jullie huisdieren ten dienste te staan. Naast mijn job bij Deirdre ben ik ook nog op deeltijdse basis teerug te vinden in een praktijk te Wemmel.


Mijn droom vroeger was om arts te worden, alleen twijfelde ik nog tussen mensen en dieren. In 2012 heb ik de beslissing gemaakt en ben ik begonnen aan de opleiding diergeneeskunde en dat ik voor de dieren heb gekozen is nog steeds de beste beslissing die ik ooit genomen heb. Binnen de diergeneeskunde heb ik bepaalde interesses zoals tandheelkunde, chirurgie, knaagdieren en konijnen. Hierin zal ik mij de komende jaren verdiepen om jullie zo nog beter van dienst te zijn.


Samen met mijn partner Christoph woon ik al enkele jaren in Oudegem. U hebt ons samen met onze hond misschien al zien wandelen door de straten. Voornamelijk in de winter zijn wij makkelijk te herkennen aan de hand van onze witte labrador die altijd prachtig verlicht is. Naast onze hond Kyra, hebben wij ook nog onze poes Sarabi. Zij beschouwt zichzelf als de leider van ons gezin en dankzij haar ros karakter zorgt zij voor het nodige leven in huis.


Zo, nu weet u al iets meer over mij en ik kijk er naar uit om jullie te zien in de praktijk!

 

 

 


Dierenartsassistente Shana De Vos

 

Hallo!  Sinds 2016 ben ik afgestudeerd in de Agro-en biotechnologie aan de Odisee hogeschool te Sint-Niklaas. Nadat ik in mijn tweede jaar stage liep in de praktijk, ben ik sinds de start van 2018 ook wekelijks enkele uren terug te vinden op de praktijk.

 

Mijn interesse gaat in het speciaal uit naar tandverzorging, knaagdieren, gedrag en aansluitend daarop houd ik ook welzijn zeer hoog in het vaandel. Mijn uren op de praktijk vul ik met administratie, het proper houden van de praktijkruimtes en naast de medische verzorging, geef ik met hele mijn hart ook TLC (tender loving care) aan de patiƫntjes die bij ons gehospitaliseerd zijn.

Dierenartsenpraktijk Rabier


0478/21.25.29