Team

Dierenarts Deirdre Rabier

 

Nadat ik in 2004 afgestudeerd ben als dierenarts kleine huisdieren, heb ik eerst enkele jaren dierenartsen vervangen in verschillende praktijken. Na twee jaar ben ik mijn eigen praktijk gestart te Oudegem. Ondertussen werkte ik ook samen met andere dierenartsen die ik hielp bij hun operaties. Ik ben ook steeds bijscholingen en extra opleidingen blijven volgen, zoals de cursus "MAG-test", waarin ik geleerd heb gedragstesten af te nemen en de houdingen van de honden te "lezen". Ook de opleidingen "fysiotherapie bij de hond" en de opleiding "acupunctuur voor huisdieren" heb ik afgerond.

Ik heb speciale interesse in: acupunctuur, gedragstherapie, fysiotherapie en kattengeneeskunde.

 

Zelf heb ik ook een hoop huisdieren:

  • Lowieken: kruising teckel-Jack Russel, geadopteerd uit het asiel. Hij is ondertussen reeds 11 jaar, maar nog steeds heel actief. Jammer genoeg is hij mishandeld geweest en draagt hij daar nog steeds de gevolgen van. Met de juiste medicatie en een bandje met feromonen is hij echter een heel gelukkig hondje geworden.
  • Bert: heeft als kitten een nagel van een andere poes in zijn oogje gekregen, waardoor ik zijn oogje moest verwijderen. Hij is bij mij gebleven en is met zijn 12 jaar de oudste van de poezen.
  • Tom: is een vondeling. Hij zat vast met zijn staart in een rooster. Hij heeft getracht zich los te trekken, waardoor hij zijn huid van zijn staart had losgetrokken. Er zat dus niets anders op dan de staart te amputeren. Hij heeft zich heel goed aangepast aan een leven zonder staart en kan het hoogste springen van de poezen. Hij is ook heel slim (te slim), hij krijgt immers alle deuren, ijskasten en zakken eten open!
  • Charly: is een papfleskatje die ik heb geadopteerd via een collega. Ze is supersociaal en komt op iedereen zijn schoot zitten.
  • Jerome: is bij mij als kitten aan de achterdeur komen bedelen om eten. Hij had zeer erge niesziekte. Ik heb hem verzorgd en hij is sindsdien bij mij gebleven. Hij is echter heel schuw. Ik mag hem niet aaien. Maar hij komt heel goed overeen met de andere poezen.
  • Bella: was een heel oude poes. Omdat ze direct geaccepteerd werd door de andere poezen, mocht ze blijven. Ze werd doodziek binnen gebracht toen ze kwam vragen om eten bij een klant. Ze had vlooien, wormen, slechte tanden, een tumor in de bek, een buikbreuk en huidkanker aan de oortjes. Ze werd ontwormd, ontvlooid, de tandjes werden behandeld en de buikbreuk werd geopereerd. De tumor in de bek was niet operabel. Ze heeft nog zeven maand vrij van pijn geleefd. Maar op een gegeven moment kreeg ze pijn om te eten en begon ze sterk te vermageren. Toen heb ik besloten om haar te euthanaseren.
  • Lilly en Silly zijn twee cavia's die met veel liefde verzorgd worden door Morgane.
  • Sinds kort is ook Maya bij ons. Maya is een teckel die ik geadopteerd heb. Ze heeft een aangeboren hartafwijking waarvoor ze in Merelbeke geopereerd werd. Ondertussen is ze genezen verklaard en is ze de waker van de praktijk.

 

 

 

Dierenartsassistente Shana De Vos

 

Shana is in 2016 afgestudeerd in de Agro-en biotechnologie aan de Odisee hogeschool te Sint-Niklaas. In haar tweede jaar liep ze hier haar stage en is sinds 2018 wekelijks enkele uren terug te vinden op de praktijk.

 

Ze heeft een speciale interesse in tandverzorging, gedrag en houdt welzijn hoog in het vaandel. Haar uren op de praktijk vult ze met administratie, het proper houden van de praktijkruimtes en geeft ze naast de medische verzorging ook TLC (tender loving care) aan de hospitalisatiepatiƫnten.

Dierenarts-fysiotherapeut Rabier Deirdre

 

0478/21.25.29