Team

Dierenartsenpraktijk Rabier


0478/21.25.29

Dierenarts Deirdre Rabier

 

Nadat ik in 2004 afgestudeerd ben als dierenarts kleine huisdieren, heb ik eerst enkele jaren dierenartsen vervangen in verschillende praktijken. Na twee jaar ben ik mijn eigen praktijk gestart te Oudegem. Ondertussen werkte ik ook samen met andere dierenartsen die ik hielp bij hun operaties. Ik ben ook steeds bijscholingen en extra opleidingen blijven volgen, zoals de cursus "MAG-test", waarin ik geleerd heb gedragstesten af te nemen en de houdingen van de honden te "lezen". Ook de opleidingen "fysiotherapie bij de hond" en de opleiding "acupunctuur voor huisdieren" heb ik afgerond.

Ik heb speciale interesse in: acupunctuur, gedragstherapie, fysiotherapie en kattengeneeskunde.

 

Zelf heb ik ook een hoop huisdieren:

  • Lowieken: kruising teckel-Jack Russel, geadopteerd uit het asiel. Hij is ondertussen reeds 11 jaar, maar nog steeds heel actief. Jammer genoeg is hij mishandeld geweest en draagt hij daar nog steeds de gevolgen van. Met de juiste medicatie en een bandje met feromonen is hij echter een heel gelukkig hondje geworden.
  • Bert: heeft als kitten een nagel van een andere poes in zijn oogje gekregen, waardoor ik zijn oogje moest verwijderen. Hij is bij mij gebleven en is met zijn 12 jaar de oudste van de poezen.
  • Tom: is een vondeling. Hij zat vast met zijn staart in een rooster. Hij heeft getracht zich los te trekken, waardoor hij zijn huid van zijn staart had losgetrokken. Er zat dus niets anders op dan de staart te amputeren. Hij heeft zich heel goed aangepast aan een leven zonder staart en kan het hoogste springen van de poezen. Hij is ook heel slim (te slim), hij krijgt immers alle deuren, ijskasten en zakken eten open!
  • Charly: is een papfleskatje die ik heb geadopteerd via een collega. Ze is supersociaal en komt op iedereen zijn schoot zitten.
  • Sinds kort is ook Maya bij ons. Maya is een teckel die ik geadopteerd heb. Ze heeft een aangeboren hartafwijking waarvoor ze in Merelbeke geopereerd werd. Ondertussen is ze genezen verklaard en is ze de waker van de praktijk.


 

 

 


Dierenartsassistente Shana De Vos

 

Hallo!  Sinds 2016 ben ik afgestudeerd in de Agro-en biotechnologie aan de Odisee hogeschool te Sint-Niklaas. Nadat ik in mijn tweede jaar stage liep in de praktijk, ben ik sinds de start van 2018 ook wekelijks enkele uren terug te vinden op de praktijk.

 

Mijn interesse gaat in het speciaal uit naar tandverzorging, knaagdieren, gedrag en aansluitend daarop houd ik ook welzijn zeer hoog in het vaandel. Mijn uren op de praktijk vul ik met administratie, het proper houden van de praktijkruimtes en naast de medische verzorging, geef ik met hele mijn hart ook TLC (tender loving care) aan de patiƫntjes die bij ons gehospitaliseerd zijn.